У початок

Припинення США видачі дозволів на експорт СПГ не вплине на постачання

Союзники США, які звикли до постійних поставок зрідженого природного газу (СПГ), відчувають заспокоєння, коли розуміють, що пауза президента Джо Байдена щодо схвалення експорту СПГ не впливає на поточні дозволені постачання, заявив 5 лютого офіційний представник Державного департаменту США. Про це повідомляє Reuters.

«Наші союзники, які порушують ці питання зі мною, як правило, швидко заспокоюються, коли ви пояснюєте їм, що це таке, що це пауза, а не скасування», − сказав Джеффрі Пайетт, помічник міністра з енергетичних ресурсів. «Ця політика не матиме впливу на нині дозволений експорт СПГ».

Байден сказав, що пауза дасть час Міністерству енергетики «уважно поглянути» на екологічні й економічні наслідки бурхливого розвитку галузі. Пауза може призупинити отримання дозволів на експорт проєктів СПГ до виборів 5 листопада.

Понад 150 законодавців у контрольованій республіканцями Палаті представників США закликали Бай     дена завершити розгляд і схвалити всі заявки, що очікують на розгляд.

«Політика підтримки експорту СПГ сприятиме розвитку нашої економіки, створить добре оплачувані робочі місця і зміцнить енергетичну безпеку наших союзників», – йдеться в листі.

США є найбільшим у світі експортером СПГ, і Пайетт повідомив, що поставки приблизно подвояться до кінця десятиліття, оскільки вже затверджені проєкти розвиваються.

«Якщо ви все це викладете, стає цілком зрозуміло, що немає причин для занепокоєння серед наших союзників, чи то в Азії, приміром у Японії, чи в Європі», − сказав Пайетт.

Німецькі імпортери газу SEFE й Uniper, найбільший покупець СПГ в Японії JERA і лобістські групи кажуть, що рішення США може поставити під загрозу енергетичну безпеку в усьому світі. SEFE і JERA планують купувати газ із заводу Calcasieu Pass 2 компанії Venture Global LNG, одного з проєктів, на який вплинула пауза.

Європа матиме достатню пропозицію газу на наступні 10 років і далі, незважаючи на паузу США, заявили енергетичні чиновники й аналітики ЄС, відкидаючи застереження промисловості.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти