У початок

«ПрикарпатЗахідтранс» оскаржить у суді рішення АМКУ щодо «труби»

Також є російською мовою

ТОВ «ПрикарпатЗахідтранс» звернулося до Господарського суду м.Києва з позовом до Антимонопольного комітету (АМКУ) з вимогою визнати недійсним і скасувати його рішення про передання АТ «Укртранснафта» частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок», свідчить ухвала суду від 12 серпня 2021 р..

«Позовні вимоги обґрунтовано незаконним ухваленням відповідачем рішення №366-р від 11.06.2021 р. « Про результати розгляду справи про концентрацію», яким надано дозвіл АТ «Укртранснафта» на придбання контролю шляхом отримання в управління активів у вигляді цілісного майнового комплексу, який складається з частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок», що належить «ПрикарпатЗахідтрансу», в зв'язку з чим позивач просить суд визнати його недійсним і скасувати», – йдеться в документі.

Суд прийняв позовну заяву до розгляду і відкрив провадження у справі.

Тим же визначенням суду «Укртранснафту» і Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), залучено до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на боці відповідача.

Дату підготовчого засідання ще не призначено.

Як повідомляв enkorr, Антимонопольний комітет України (АМКУ) 11 червня надав «Укртранснафті» дозвіл на концентрацію у вигляді отримання в управління цілісного майнового комплексу ТОВ «ПрикарпатЗахідтранс».

Нагадаємо, «Укртранснафта» в кінці лютого 2021 року розпочала прийом на тимчасове відповідальне зберігання арештованого майна ТОВ «ПрикарпатЗахідтранс», зокрема об'єктів лінійної частини СЗН.

Потім «Укртранснафту» було відібрано переможцем конкурсу на керуючого активами української ділянки нафтопродуктопроводу. Договір з АРМА на управління нафтопродуктопроводом СЗН підписано терміном на п'ять років.

«Укртранснафта» отримала права і обов'язки на здійснення господарської діяльності з транспортування, зберігання, перевалки на автомобільний і залізничний транспорт нафтопродуктів.

Для управління нафтопродуктопроводом «Укртранснафта» створила в своїй організаційній структурі окремий департамент у складі працівників компанії і попереднього експлуатанта ділянки – ТОВ «ПрикарпатЗахідтранс».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти