У початок

Прибуток Sinopec у I півріччі зріс на 1,7%

Sinopec, провідна нафтопереробна компанія Китаю, повідомила про незначне збільшення прибутку за перше півріччя, оскільки кращі показники її розвідки компенсували слабкість у нафтопереробній і нафтохімічній промисловості, пише Bloomberg.

Чистий прибуток за перші шість місяців був на 1,7% вищим, ніж роком раніше, і становив 35,7 млрд юанів ($5 млрд), згідно з недільними даними біржі. Виторг за перше півріччя становив 1,58 трлн юанів.

Розширення китайських нафтопереробних потужностей збіглося з падінням попиту цього року, що призвело до перенасичення нафтопродуктами, а це вплинуло на маржу. Більше поширення електромобілів і зростання популярності вантажівок, що працюють на скрапленому природному газі, також зменшують споживання бензину й дизелю.

Sinopec заявив, що заплатить 0,146 юаня за акцію за проміжні дивіденди. Раніше цього місяця Morgan Stanley оновив компанію до рівноцінної ваги завдяки стійким високим прибуткам і структурному зростанню газу.

Згідно з документом, протягом півріччя компанія видобула 700,57 млрд кубічних футів газу, а видобуток сирої нафти склав 140,53 млн барелів.

Група витратила 55,9 млрд юанів на капітальні проєкти у першому півріччі й планує прискорити цей показник до 117 млрд юанів у другому півріччі. Sinopec також планує видобути 679,5 млрд кубічних футів газу в другому півріччі, а також 139 млн барелів сирої нафти.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти