У початок

Прибуток НПЗ від виробництва бензину знижується у всьому світі – Bloomberg

Прибуток азіатських і американських НПЗ від переробки нафти на бензин знизився до 18-ти й 8-мимісячних мінімумів відповідно, повідомляє Bloomberg.

Як зазначається у повідомленні, прибуток азіатських НПЗ від переробки нафти на бензин різко знизився на тлі сезонного спаду попиту на автомобільне пальне. Зокрема у Сінгапурі в середу цей показник опускався до мінімального значення за останні 18 місяців.

Водночас зростає прибуток азіатських НПЗ від переробки нафти на дизель, але цей чинник лише частково компенсує сезонне зниження попиту на бензин. У четвер котирування дизеля на Nymex вперше за два місяці закрили сесію вище за $4 за галон на тлі сезонного скорочення запасів.

Схожа ситуація спостерігається і в США, де різниця між біржовими цінами на бензин і нафту WTI скоротилася приблизно до $16 за барель, що є мінімальним значенням із січня. Багато в чому цей факт пояснюється зростанням запасів бензину в Нью-Йорку.

«Такі ж тенденції спостерігаються і в Європі. Все це може обмежити попит на нафту і потенціал зростання її котирувань», – пише агентство.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти