У початок

TotalEnergies відкинула звинувачення у постачанні пального для російської армії

Французький енергетичний гігант TotalEnergies відкинув звинувачення французької газети Le Monde у постачанні пального для армії росії. Про це йдеться у заяві TotalEnergies від 26 серпня, передає «Економічна правда».

«Ні, TotalEnergies не виробляє гасу для російської армії», — з таким підзаголовком вийшла позиція французької компанії.

У компанії кажуть, що 25 серпня звернулись до російського «новатека» з проханням надати інформацію про те, що відбувається з газовими конденсатами, видобутими на Термокарстовому родовищі в росії, «щоб пролити світло на дискусію, ініційовану французькою щоденною газетою Le Monde».

«Весь нестабільний конденсат, який виробляють наші дочірні й спільні підприємства, зокрема «тернєфтєгаз», надходить на наш Пуровський конденсатопереробний завод. Пуровський завод також стабілізує конденсат інших російських виробників, частка яких у завантаженні заводу не перевищує 20%.

Весь стабільний конденсат, вироблений на заводі із сировини, що надходить від ДП «новатек», зокрема «тернєфтєгаз», надходить на Усть-Лузький переробний комплекс у ленінградській області.

У номенклатуру продукції, яка отримується під час перероблення на комбінаті в усть-лузі, входить авіаційне пальне (Джет А-1), що експортується винятково за межі росії й навіть не має сертифікату для продажу всередині країни», — публікує TotalEnergies відповідь «новатека» на запит.

«Тому публікації в ЗМІ і заклики розслідувати діяльність TotalEnergies у наших спільних підприємствах не мають жодного фактичного підґрунтя», — резюмували в компанії.

Нагадаємо: у розслідуванні Le Monde йдеться, що французький нафтовий гігант TotalEnergies має частку в 49% у підприємстві (ще 51% — у російського «новатека»), яке постачає газовий конденсат для виробництва авіапального, котре, ймовірно, використовувалося російськими винищувачами в Україні.

Зазначається, що французький нафтовий гігант TotalEnergies, на відміну від західних конкурентів, продовжує дійяльність у рф. «Компанія отримує дохід від продажу газового конденсату, яким після перетворення на гас заправляють російські літаки, що бомбардують Україну.

Нафтовий гігант разом із місцевим партнером — «новатеком» — керує родовищем, з якого видобувають газовий конденсат, який після перетворення на гас використовується для заправки російських бойових літаків, які беруть участь у війні в Україні», — написала газета.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти