У початок

Прибуток Engie за І квартал упав через теплу зиму й стабільний ринок

Французька енергетична компанія Engie заявила у п’ятницю, що прибуток за І квартал впав на 3,2%, оскільки тепліша, ніж зазвичай, зима знизила попит на природний газ, а ціни стали менш волатильними. Про це повідомляє Reuters.

Компанія, яка виробляє, транспортує й продає газ і електроенергію, заявила, що прибуток до сплати відсотків і податків (EBIT), за винятком атомної енергетики, становив 3,7 млрд євро ($4,02 млрд) порівняно з 3,8 млрд євро за той самий період 2023 року.

«Ми розпочали рік досить добре, попри менш сприятливі умови, ніж торік, оскільки ринок стабілізувався, що свідчить про стійкість нашої бізнес-моделі», — сказав фінансовий директор П’єр-Франсуа Ріолаччі.

Прибутки нафтогазових компаній все ще відступають від рекордів 2022 року, коли ціни на природний газ підскочили після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Спотові ціни на газ у Європі впали приблизно на 40% за останній рік через м’яку зимову погоду й зменшення проблем із постачанням.

Виторг за квартал упав на 24,6%, до 22 млрд євро, повідомила компанія.

Загалом Engie заявила, що заробила на 136 млн євро менше через дистриб’юторські мережі й продажі, оскільки зимові температури у Франції були вищими за норму.

Менша волатильність ринку також підірвала торгові можливості, які в останні роки принесли величезні прибутки.

Однак значною мірою падіння було компенсовано бізнесом у сфері відновлюваної енергетики й гнучкої генерації.

Компанія заявила, що все ще планує отримати річний чистий поточний прибуток на основі акцій групи від 4,2 до 4,8 млрд євро.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти