У початок

Прибутки від експорту викопного палива з рф у другій половині липня зростають — CREA

У другій половині липня прибутки від експорту викопного палива з росії почали зростати. Про це свідчать дані щотижневого звіту Центру досліджень енергетики та чистого повітря (CREA).

За попередніми оцінками, 17-23 липня росія здійснила експорт викопного палива на 3,32 млрд євро, це на 19% більше порівняно з тижнем раніше. Надходження з експорту нафти зросли з 1,62 млрд євро до 1,85 млрд євро, нафтопродуктів і хімікатів — з 0,47 млрд євро до 0,69 млрд євро, газу — з 0,4 млрд євро до 0,49 млрд євро. Водночас експорт вугілля зменшився з 0,3 млрд євро до 0,29 млрд євро. Збільшення грошового потоку зумовлено зростанням котирувань нафти й нафтопродуктів.

До п’ятірки найбільших імпортерів увійшли Китай, Індія, Туреччина, ЄС і Південна Корея. У липні Туреччина залишається найбільшим покупцем російських продуктів нафтопереробки. За даними Консалтингової групи «А-95», 17-23 липня з російських портів у Туреччину було відвантажено 214 тис. тонн дизельного пального й газойлю. Інших нафтопродуктів у цей період до турецьких терміналів не постачалося.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти