У початок

Правоохоронці викрили агентів ФСБ, які готували підпали АЗС і ТЦ

Контррозвідка Служби безпеки України й Національна поліція нейтралізували агентурну групу ФСБ росії, яка готувала підпали у місцях масового перебування людей, торгових центрах, автозаправних станціях, аптеках і ринках в Україні, Польщі та країнах Балтії, повідомили у прес-службі СБУ.

«Під час комплексних заходів на Прикарпатті затримано організатора ворожого осередку та його спільника. Зловмисники діяли у складі злочинного угруповання, діяльність якого дистанційно координували кадрові співробітники спецслужби рф», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до складу злочинної групи входило 19 осіб, які були розосереджені у місцях проживання в Івано-Франківській, Дніпропетровській, Полтавській областях та у Запоріжжі.

За даними слідства, фігуранти за гроші вербували кандидатів на вчинення підпалів цивільних об’єктів. Для пошуку потенційних виконавців використовували особисті зв’язки у кримінальних колах.

Щоб «відрядити» завербованих підпалювачів за кордон, фігуранти готували для них підроблені документи. Зокрема паспорти, водійські права, дипломи про освіту й медкартки, оформлені на третіх осіб.

Наразі організатору агентурної групи ФСБ і його спільнику повідомлено про підозру (відповідно до вчинених злочинів) за статтями Кримінального кодексу України.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти