У початок

Потрібне ембарго природного газу й нафти, санкції проти всіх російських банків – президент Литви

Масштабні санкції проти рф, що включають газове та нафтове ембарго, а також санкції проти всіх російських банків має бути запроваджено негайно. Як повідомляє «Бізнес.Цензор», про це заявив президент Литви Гітанас Науседа на брифінгу з президентами України, Польщі, Латвії й Естонії у Києві.

«Ще одне питання – це санкції. Заборона, повне ембарго природного газу й нафти, санкції проти всіх, повторюю – всіх російських банків – треба накласти саме зараз. Ми не можемо чекати рік чи два. Українці страждають і помирають щодня: жінки, діти, люди похилого віку. Ми повинні зупинити фінансування путінської війни», – заявив він.

Президент Литви також висловив сподівання, що всі країни Європи зможуть позбутися енергетичної залежності від рф і припинити фінансувати війну в Україні.

«Протягом багатьох років у нас було єдине джерело газу – це росія. Ми розірвали цю енергетичну пуповину і сподіваємося, що вся Європа може це зробити, питання лише політичної волі. Я вже казав і хотів би повторити: Україна належить до сім'ї Європейського Союзу. Литва і надалі виступатиме за це, поки ми не побачимо українців, які сидять за тим же столом, що й усі ми в Брюсселі», – наголосив Науседа. 

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти