У початок

Постачання імпортного СВГ у червні виросли на 8%

Також є російською мовою

Постачання скрапленого газу в червні за 21 день склали 91 тис. т, що більше на 6,5 тис. т, або на 8% від аналогічного періоду травня. Про це повідомили в Консалтинговій групі «А-95».

Імпорт СВГ з Росії зріс на 80% і склав 34 тис. т. Динаміку обумовлено ​​виходом на повні обсяги постачань «Лукойла» і збільшенням постачань «Роснафти». Більшість ресурсу останньої було розмитнено компанією Socar LPG. Список покупців ресурсу «Роснафти» поповнила компанія «Єврогазгруп», яка оформила 700 т ресурсу.

Імпорт казахстанського ресурсу скоротився на 17% і склав 28 тис. т. При цьому відвантаження ТШО скоротилися на 6,5 тис. т, до 24 тис. т, з яких 6,5 тис. т було постачено морським транспортом. Також після невеликої перерви в Україну повернулися постачання СНПС «Актобемунайгаз» (0,8 тис. т).

Імпорт з Білорусі залишився на рівні аналогічного періоду травня, істотних змін у структурі постачальників немає.

Знижуються, проте залишаються вагомими постачання СВГ через західний кордон. За звітний період було імпортовано 10,5 тис. т (-2 тис. т). Основними країнами постачань залишаються Литва (3,35 тис. т) і Польща (3,45 тис. т). Зниження викликане скороченням спреда між котируваннями Argus на кордоні України і на білорусько-польському кордоні.

Структура импорта СУГ по странам отправления с 1 по 21 июня, тыс. т

Як раніше відзначали трейдери, на ринку зберігається надлишок ресурсу, який чинить тиск на ціни, але в середньостроковій перспективі все-таки можливе їх зростання. «Передумови – зростання цін на нафту і зростання вартості продукту на зовнішніх ринках, проте на нашому ринку присутній надлишок ресурсу, а також висока конкуренція, які істотно гальмують цей процес», – повідомляли трейдери.

Нагадаємо, за даними Консалтингової групи «А-95», імпортні постачання скрапленого газу за підсумком травня склали 125,6 тис. т, з яких 13 тис. т було постачено морським транспортом.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти