У початок

Постануть перед судом члени організованої групи, які незаконно виготовляли пальне

На Закарпатті судитимуть п’ятьох членів організованої групи за незаконне виробництво й продаж пального. Про це enkorr повідомила прес-служба Бюро економічної безпеки (БЕБ) України.

Як зазначається у прес-релізі, детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки на Закарпатті завершили досудове розслідування у справі щодо незаконного виробництва пального.

«Слідством встановлено, що службові особи столичного підприємства, яке мало дозвіл лише на гуртову торгівлю пальним, упродовж 2022-2023 років налагодили підпільне виготовлення бензину й дизелю.

Сировину закуповували в українських постачальників і переробляли її на території нафтопереробного заводу (НПЗ) у м. Мукачево. Фальсифікат продавали на підконтрольних АЗС на території Закарпатської області», – кажуть у БЕБ.

За результатами обшуків правоохоронці виявили й вилучили майже 600 тонн пального вартістю понад 32 млн грн, обладнання для його виробництва, чорнові записи, печатки, понад 3,3 млн грн готівкою, транспортні засоби тощо.

Детективи БЕБ довели вину службових осіб в організації незаконного виготовлення у складі організованої групи, зберігання й продажу незаконно виготовленого пального. П’ятьом членам організованої групи було повідомлено про підозру. Наразі справу скеровано до суду.

Досудове розслідування за ч. 3 ст. 28 – ч. 2 ст. 204, ч. 3 ст. 28 – ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України здійснювали детективи ТУ БЕБ у Закарпатській області. Оперативне супроводження – співробітники УСБУ в Закарпатській області й управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції. Процесуальне керівництво – прокурори Закарпатської обласної прокуратури.

Як писав enkorr раніше, на Волині скеровано в суд справу щодо співробітника нафтобази, де нелегально виробляли пальне.

Видання також повідомляло, що у Дніпрі судитимуть ділків за незаконне виробництво пального.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти