У початок

На нафтобазі у Волинській області нелегально виготовляли пальне – БЕБ

На Волині скеровано в суд справу щодо співробітника нафтобази, де нелегально виробляли пальне. Про це Бюро економічної безпеки (БЕБ) України повідомляє на своєму телеграм-каналі.

«Детективи ТУ БЕБ у Волинській області завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного виготовлення і збуту пального», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у БЕБ, слідством встановлено, що впродовж січня-липня 2023 року працівник однієї з нафтобаз Луцька, маючи вільний доступ до виробничих потужностей, незаконно виробляв пальне.

Для цього чоловік закуповував сировину й «за допомогою обладнання змішував бензин марки А-95 з низькооктановим бензином». «Фальсифікат продавав значно дешевше. Загалом у такий спосіб він виготовив близько 40 тис. літрів пального», – пише прес-служба БЕБ.

Крім цього, працівники аналітичного підрозділу теруправління встановили, що підозрюваний легалізував витрати, які отримують від продажу контрафактного пального.

Наразі працівнику нафтобази повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 1, ч. 2 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, купівля й збут незаконно виготовлених підакцизних товарів) та ч. 1 ст. 209 КК України (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом). Обвинувальний акт скеровано до суду.

Оперативний супроводжували працівники управління СБУ у Волинській області. Процесуальне керівництво – Волинська обласна прокуратура.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти