У початок

Постанова 1147: Orlen не визначилась, за якими документами постачатиме пальне

Компанія PKN Orlen поки що не має чіткого рішення і позиції щодо оформлення постачань пального відповідно до змін постанови уряду, яка стосується заборони імпорту пального невизначеного походження. Про це компанія повідомила своїх українських контрагентів.

«У зв'язку з прийняттям Кабінетом міністрів України змін постанови № 1147, які вимагатимуть для проходження митного оформлення надання сертифікату походження пального або відповідного запису у рахунку-фактурі (якщо у продавця є статус надійного експортера), повідомляємо, що на цю мить у нас немає рішення і чіткої позиції, який документ і в якому вигляді ми видаватимемо нашим покупцям», — йдеться у повідомленні.

У компанії зазначили, що ці обидва варіанти мають свої позитивні й негативні сторони, і їх необхідно відповідально розглянути, перш ніж почати застосовувати масово.

«Сама митниця поки що не дає чіткого роз'яснення, якого документа буде достатньо», — зазначили у Orlen.

Разом із цим у компанії наголосили, що роблять усе можливе, аби «якнайшвидше знайти рішення і не зупинити реалізацію пального».

Нагадаємо, учора Кабінет міністрів заборонив імпорт пального невизначеного походження, щоб заблокувати потрапляння на український ринок російських нафтопродуктів із третіх країн.

PKN Orlen — один із найбільших постачальників пального на український ринок. Згідно з даними Консалтингової групи «А-95», у січні-квітні 2023 року компанія постачила 357 тис. т пального (бензин, ДП, автогаз).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти