У початок

Unimot показав рекордні продажі палива у I кварталі

Приватна компанія Unimot придбала паливний термінал Lotos в Ясло в рамках злиття з Orlen і фіксує рекорд продажів палива з його допомогою для потреб України, яка захищається від російської агресії, повідомляє BiznesAlert.

У першому кварталі 2023 року група згенерувала солідний обсяг продажів дизельного пального, бензину й біопалива на рівні 506 тис. м куб. (збільшення на 56% порівняно з минулим роком) і збільшення продажів LPG на 47% порівняно з минулим роком, до 78 тис. тонн, унаслідок підвищення попиту на внутрішньому ринку й задоволення потреб української економіки і населення України у сфері постачань пального. Термінал Jasło було передано Grupa Lotos у рамках заходів, узгоджених з Європейською комісією в рамках злиття Lotos і PKN Orlen. У їх рамках Unimot придбав компанію Lotos Terminale, якій належало дев'ять таких об'єктів загальною потужністю 350 тис. куб.

«У зв’язку з диверсифікацією напрямків постачань палива в Україну торішній рекордний обсяг експорту на цей ринок, напевно, вже буде недосяжним, але ми все одно намагаємося підтримувати Україну постачаннями палива, використовуючи всі доступні нам інструменти. Ми вже використовуємо термінал у Ясло, який було прийнято 7 квітня 2023 року, що досі призначений переважно для зберігання обов’язкових запасів, для експорту палива на український ринок, і продукт із цього терміналу стає все більш популярним», – каже Адам Сікорський, президент Unimot.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти