У початок

Постачання Unimot в Україну з 2022 року перевищили 1 000 000 т

Загальний обсяг нафтопродуктів, що їх постачив в Україну польський енергетичний трейдер Unimot з початку повномасштабного вторгнення рф на територію нашої країни, перевищив мільйон тонн. Про це повідомили в компанії. 

 

Основний обсяг, близько 85%, припав на дизельне пальне, 7,8% – на бензини різних марок, решта – скраплений газ. Найбільший місячний обсяг за звітний період – 53,6 тис. т – було відправлено в Україну у серпні 2023 року. Відвантаження відбувалися залізничним, автомобільним і морським транспортом.

«Найперша запорука успішної співпраці з українськими контрагентами – тісні відносини, ми знаємо всіх наших клієнтів особисто. Це допомагає краще розуміти їхні потреби й швидко реагувати на будь-які зміни. Саме завдяки такому підходу ми одними з перших почали постачати пальне на український ринок у березні 2022 року», – каже заступник керівника експортного департаменту Unimot Євген Поспєлов.

Зі слів менеджера, Unimot також стабільно відповідає запитам українських трейдерів на прозоре походження продукту. «Важливу роль відіграють тривалі відносини зі світовими виробниками й трейдерами. Сьогодні ми постачаємо паливо з Німеччини, Швеції й США, від відомих виробників, яким можна довіряти. Але головне – власні логістичні потужності, що дає змогу доставляти пальне з прозорим походженням з будь-якої точки світу», – додає Євген Поспєлов.

Нагадаємо, компанія здійснює прямі постачання нафтопродуктів у порт Гдині, а також оперує мережею з 9 нафтобаз у Польщі, зокрема й біля українського кордону. У вересні 2023 року Unimot завершив сертифікацію терміналів у Ясло й Пйотркуві-Трибунальському відповідно до вимог українських ДСТУ 7687, 7688 і ДСТУ EN 589 для бензинів, ДП й LPG відповідно.

Unimot S.A. — польський енергетичний концерн, найбільший у країні приватний трейдер нафтопродуктів. Компанія також займається трейдингом газу, електроенергії, біопалива.

З березня 2017 року компанію було зареєстровано на основному ринку Варшавської фондової біржі.

Unimot у Польщі й Україні є провайдером франшизи AVIA Association, яка представлена у 16 країнах світу.

У квітні 2023 року Unimot фіналізував угоду з придбання 100% акцій Lotos Terminale, який складається з дев'яти паливних терміналів загальною поточною потужністю 350 тис. кубометрів. У рамках угоди Unimot Group також придбала асфальтні заводи в Ясло і Чеховіце-Дзедзіце, відокремлені від Lotos Asfalt, разом із відділом продажів, а також десятирічний контракт на постачання асфальтової продукції й сировини для її виробництва Grupa Lotos обсягом до 500 тис. тонн на рік, завдяки чому Unimot Group стане другим за обсягами гравцем на ринку продажу асфальту.

 

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти