У початок

Постачання СПГ в Польщу збільшуються

20 листопада компанія PKN Orlen отримала 50-те постачання СПГ (скраплений природний газ) на терміналі СПГ у Свіноуйсьце, повідомляється на сайті компанії. У той же час торік кількість суден із прийнятою сировиною становила 30. Постачання наразі перевищили 3,8 млн тонн. Переважну більшість із них, 31 партію, було виготовлено в США.

Інтенсифікація імпорту газу морським шляхом є наслідком енергетичної кризи в Європі, яка триває вже більше року.

В Orlen зазначають, що збільшення постачань СПГ в Польщу було можливим завдяки розширенню LNG-терміналу в Свіноуйсьце. З початку цього року потужність його регазифікації зросла з 5 млрд куб до 6,2 млрд куб.

«Імпорт СПГ наразі є одним із основних джерел постачання природного газу для Польщі, забезпечуючи близько 40% попиту на цю сировину з початку 2022 року. Завдяки СПГ ми можемо гарантувати безперебійне постачання газу нашим клієнтам, незважаючи на триваючу енергетичну кризу в Європі», – стверджує Даніель Обайтек, генеральний директор Orlen, у прес-релізі. Він додає, що після злиття Orlen з PGNiG (фіналізоване 2 листопада) постачання СПГ будуть послідовно розвиватися для підтримки двох стратегічних цілей групи: енергетичної безпеки країни в процесі зеленої трансформації й підвищення значимості концерну на зовнішніх ринках.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти