У початок

Постачання російської нафти у грудні скоротилися до найнижчого рівня – Bloomberg

Постачання сирої нафти з рф упродовж останніх чотирьох тижнів упали до найнижчого рівня за 2022 рік унаслідок санкцій, запроваджених проти росії у відповідь на її агресію проти України. Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що загальні морські перевезення російської нафти впали на 117 тис. барелів на день (б/д) – до 2,61 млн барелів у середньому за чотири тижні.

Крім того, вантажі в Китай, Індію й Туреччину, які стали порятунком для кремля після європейських обмежень, також скоротилися втретє поспіль.

При цьому на зменшення перевезень із чорноморських і тихоокеанських портів минулого місяця також вплинули шторми. Так, у грудні завантаження в російському порту «козьміно» через негоду було зупинено на 11 днів.

Водночас на показники могла вплинути нестача суден для перевезення вантажів на більші відстані, які необхідні рф після заборони ЄС на морський імпорт сирої нафти.

Нагадаємо, після досягнення домовленості між 27 державами-членами «Великої сімки» (G7), а також Австралією з 5 грудня запровадили обмеження ціни на нафту, що постачається морським транспортом з росії, на рівні $60 за барель.

Санкції ЄС передбачають заборону на імпорт, купівлю і транспортування російської нафти країнами ЄС і третіми країнами з 5 грудня. Дія цієї заборони не поширюватиметься на надання професійної допомоги, посередницьких послуг, фінансування і фінансової допомоги для транспортування, торгівлі російською нафтою, що продається нижче від встановленої граничної ціни.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти