У початок

Постачання палива з росії зберігаються на високому рівні

російський експорт палива, такого як дизель і бензин, має намір залишатися значно вищим за сезонні норми цього місяця, незважаючи на санкції Європейського Союзу, які нещодавно набули чинності.

Відповідно до даних Vortexa Ltd, зібраних Bloomberg, постачання чистих нафтопродуктів, з яких понад половину становить дизельне пальне, становили 1,9 млн барелів на день (б/д) протягом перших трьох тижнів квітня. Якщо такий темп збережеться до кінця місяця, експорт буде найвищим за цю пору року принаймні з 2016 року.

Напередодні майже повної заборони Європейського Союзу на морський імпорт російських нафтопродуктів на початку цього року виникло занепокоєння, що росія не зможе знайти новий дім для всього свого експорту дизпального, що потенційно змусить країну скоротити переробку.

Поки що ці побоювання виявилися в основному безпідставними. Експорт ДП у березні досяг найвищого рівня за всю історію спостережень, починаючи з 2016 року. Постачання сирої нафти з країни на міжнародний ринок також показали невеликі ознаки зниження, навіть якщо уряд каже, що виробництво було скорочено. 

Хоча загальний російський експорт чистих нафтопродуктів залишається високим за історичними стандартами, постачання в квітні скорочуються порівняно з попереднім місяцем, що відбувається щороку з 2016 року. Нафтопереробні заводи країни також трохи знизили темпи переробки нафти.

Значна частина російського дизельного палива спрямовується в Туреччину, а також у країни Північної Африки, включаючи Марокко, Туніс і Лівію. Постачання до Бразилії також зросли після того, як набули чинності санкції ЄС.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти