У початок

Постачання нафти з росії відновився до найвищого рівня цього року

Морський експорт сирої нафти з росії зріс до найвищого рівня за рік, оскільки постачання з ключового тихоокеанського порту відновилися після шторму, який перешкодив навантажувальним операціям минулого тижня.

Стрибок на 590 тис. барелів на день (б/д) за тиждень, який закінчився 10 березня, відбувся незабаром після того, як москва відновила свою прихильність до зусиль ОПЕК+, щоб запобігти глобальному профіциту й підтримати ціни шляхом обмеження видобутку. Щотижневий обсяг надходжень на 420 тис. б/д перевищив обіцянки росії своїм партнерам за І квартал, а середній показник за чотири тижні перевищив ціль на 80 тис. б/д.

Протягом ІІ кварталу кремль планує відійти від експортних цілей на користь обмеження виробництва. Дотримання країною поточної обіцянки скоротити видобуток сирої нафти знизилося минулого місяця після досягнення майже 100% на початку року.

Валова вартість постачань сирої нафти підскочила до найвищого рівня з жовтня, підвищившись до $1,86 млрд за семиденний період, незважаючи на міжнародний режим санкцій.

Минулого тижня в тихоокеанському порту «козьміно» було завантажено 11 танкерів. За даними постачальника даних про погоду visualcrossing.com, це лише на один менше, ніж рекордна кількість, яка спостерігалася за тиждень до 4 лютого, і на п’ять більше, ніж під час штормових операцій попереднього тижня, коли швидкість вітру досягала 40 миль на годину.

Крім того, постачання сирої нафти Sokol з Де-Кастрі, на 700 миль далі на північ, повернулися майже до нормального рівня, причому човникові танкери здійснюють прямі постачання на китайські нафтопереробні заводи (НПЗ), а не перевантажують вантажі на інші судна для доставки. Потоки на індійські заводи залишаються невеликими: 10,5 млн барелів все ще перебувають на танкерах, які простоюють у Східно-Китайському морі або стоять на якорі біля китайських портів.

Перший вантаж Sokol було доставлено на НПЗ поблизу пакистанського порту «Карачі».

Валова вартість російського експорту сирої нафти зросла з переглянутого $1,53 млрд минулого тижня. Чотиритижневий середній дохід також зріс приблизно на $50 млн до $1,66 млрд на тиждень.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти