У початок

Алжирська Sonatrach отримала перший СПГ-вантаж на терміналі в Скікді

Алжирська компанія Sonatrach отримала перший великий судновоз зі скрапленим природним газом (СПГ) на новій пристані в Скікді, повідомляє LNG Prime.

Згідно із заявою Sonatrach, судно Ougarta ємністю 171,8 тис. кубічних метрів 2017 року, що належить підрозділу Sonatrach Hyproc Shipping, пришвартувалося до нової пристані «M3» у Скікді 9 березня.

Фірма провела випробування високого рівня, щоб переконатися, що порт «Скікда» готовий ефективно й безпечно приймати судна після розширення.

Це досягнення відображає прагнення Sonatrach збільшити вантажно-розвантажувальні потужності в порту «Скікда», йдеться в повідомленні.

Ще 2019 року Sonatrach уклала контракт із компанією China Harbor Engineering Company (CHEC) на будівництво причалу для СПГ, щоб оптимізувати виробництво СПГ-комплексу Skikda й дозволити завантажувати великотоннажні СПГ-газовози ємністю до 220 тис. кубічних метрів.

Окрім нової пристані, у лютому 2022 року Sonatrach уклала контракт з підрозділами китайського державного гіганта Sinopec на будівництво одного резервуара для зберігання на його експортному заводі Skikda СПГ потужністю 4,5 млн тонн на рік.

Згідно з цією угодою, китайська група побудувала новий резервуар для зберігання СПГ номінальним об’ємом 150 тис. кубічних метрів на комплексі скраплення Skikda GL1K.

До цього підрядник демонтував дві існуючі ємності.

Угода також включала постачання і встановлення обладнання для підключення резервуара до системи завантаження СПГ нової пристані «Скікда».

Алжир став першим у світі виробником СПГ 1964 року, коли завод Sonatrach в Арзеві було запущено.

Загалом на заводі в Арзеві працює три лінії, загальна потужність яких становить близько 20,8 млн тонн на рік, але завод працював не надто потужно.

Торік Sontrach продовжила угоду про постачання СПГ з французькою TotalEnergies на 2 млн тонн на рік.

Крім того, компанія також продовжила угоду про постачання СПГ з турецькою Botas приблизно на 3,2 млн тонн на рік.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти