У початок

Американка використала вразливість колонки і вкрала 28 тис. л палива

У США заарештували жінку, яка знайшла напрочуд простий спосіб не платити за бензин. За інформацією сайту 1011 Now, Доун Томпсон, 45-річна жителька невеликого містечка в штаті Небраска, виявила й активно користувалася вразливістю у системі бензоколонок місцевої компанії, яка дозволяла їй безкоштовно заправляти паливом свій автомобіль.

Вона виявила: якщо вставити бонусну картку двічі поспіль, бензоколонка переходить у деморежим і не вимагає оплати за паливо. З цього все й почалося: упродовж майже семи місяців Томпсон і її знайомі спокійно заправляли автомобілі, не платячи за це жодного цента. Загалом користувачі чарівної бонусної картки змогли викачати з АЗС 28 тис. л бензину.

Коли торік у жовтні компанія помітила недостачу, яка становила майже $28 тис., вона негайно звернулася до поліції. Під час розслідування з'ясувалося, що збій у системі стався через оновлення програмного забезпечення бензоколонок, яке було встановлено ще у листопаді 2022 року. З відеозаписів з камер АЗС поліцейські змогли встановити особу Доун Томпсон і в березні її було заарештовано.

Їй призначили заставу обсягом $7,5 тис., але, згідно із законами штату Небраска, крадіжка на суму понад $5 тис. тут кваліфікується як тяжкий злочин. Тому тепер жінці, яка мимоволі виявила дефект системи, може загрожувати позбавлення волі на строк до 20 років.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти