У початок

Посли ЄС погодили 11-й пакет санкцій проти росії

Посли Європейського Союзу погодили 11 пакет санкцій проти росії.

«Сьогодні посли ЄС узгодили 11 пакет санкцій проти росії. Пакет містить заходи, спрямовані на протидію обходу санкцій та індивідуальним спискам», – йдеться в повідомленні головування Швеції в Раді ЄС.

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн написала у twitter, що вітає політичну угоду щодо 11 пакету санкцій.

«Це завдасть додаткового удару по військовій машині путіна посиленням експортних обмежень, спрямованих на організації, які підтримують кремль», – зазначила фон дер Ляєн.

Як повідомив журналістам посол Польщі при Євросоюзі Анджей Садось, новий пакет антиросійських санкцій включатиме заборону на транспортування нафти через південну гілку трубопроводу «дружба».

«Там (у новому пакеті антиросійських санкцій — ред.) є польські постулати щодо повного накладання санкцій на південну «дружбу», — сказав Садось журналістам. Також, із його слів, санкції зачеплять 70 російських громадян і понад 30 суб'єктів господарювання.

Південна гілка нафтопроводу «дружба» на цю мить єдина, якою нафта з рф йде в Європу. Раніше Шведське головування у Раді ЄС повідомило у соцмережах про повне узгодження 11 пакету санкцій ЄС проти росії.

Окрім цього ЗМІ пишуть про те, що у пакет включено заборону доступу до портів ЄС для суден, які беруть участь у перевалці з судна на судно (STS), але «за наявності розумних підстав». Зроблено це, щоб унеможливити перевалку підсанкційних нафти й нафтопродуктів у морі борт-у-борт із подальшим «затіненням» країни походження сировини.  

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти