У початок

Посадовців в Житомирській області судитимуть за розтрату пального

У Житомирській області судитимуть трьох посадовців міськради за привласнення матеріального резерву громади на суму майже 3 млн грн. Інформацію про це оприлюднено на офіційному сайті Житомирської обласної прокуратури.

«Прокурори Бердичівської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох посадовців міської ради за фактом  привласненні чужого майна, шляхом зловживання своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у прес-службі облпрокуратури, одному з них – першому заступнику мера – інкриміновано ще й умисне, з метою одержання неправомірної вигоди, використання службового становища всупереч інтересам служби, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом громадським інтересам.

Як повідомлялося раніше, перший заступник і заступник міського голови, а також начальник комунальної служби обвинувачуються у розтраті понад 80 тонн пального, яке громада отримала для користування торік у березні. Проте замість того, щоб забезпечити належне зберігання багатотонного матеріального резерву, ділки уклали фіктивний договір про нібито передачу пального підприємству, а насправді завезли його на приватну автозаправку для реалізації.

«Експертизою встановлено, що внаслідок незаконної оборудки міському бюджету заподіяно шкоди на майже 3 млн грн. Наразі заявлено позов про стягнення з обвинувачених заподіяних збитків, – повідомляють у прокуратурі Житомирської області. – Також накладено арешт на майно фігурантів провадження: на дві земельні ділянки, житловий будинок, квартиру й нежитлові і виробничі приміщення майнового комплексу загальною площею 1600 м2».

Підозрюваних звинувачують за ч. 5 ст. 191 і ч. 1 ст. 364 КК України.

У разі визнання винуватими посадовцям загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років і з конфіскацією майна.

Як раніше повідомляв enkorr, у Київській області групу підприємств викрили у масштабних махінаціях з продажу пального.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти