У початок

Дані EIA показують несподіване зростання запасів нафти в США після зимового шторму

Запаси сирої нафти в США несподівано зросли минулого тижня, повідомило Управління енергетичної інформації, оскільки нафтопереробні заводи повільно відновлювали виробництво після холодної заморозки, яка припинила роботу.

Запаси сирої нафти зросли на 19 млн барелів за тиждень, що закінчився 6 січня, до 439,6 млн барелів. Аналітики, опитані Reuters, очікували падіння на 2,2 млн барелів.

Це було найбільше щотижневе зростання з лютого 2021 року й третє за величиною зростання в історії.

«Це все ще є результатом замерзання... кількість сирої нафти вказує на те, що нафтопереробні заводи не працюють», — сказав Боб Яугер, директор з енергетичних ф’ючерсів Mizuho в Нью-Йорку.

Ціни на нафту в США ненадовго впали після оприлюднення даних, але відновилися, оскільки трейдери в основному відкинули зростання запасів нафти як одноразову подію, пов’язану з холодною погодою.

Запаси сирої нафти в транспортному центрі Кушинг (Оклахома) зросли на 2,5 млн барелів за останній тиждень, повідомляє EIA.

Чистий імпорт сирої нафти в США зріс на 2,71 млн барелів на день (б/д), довівши загальний чистий імпорт сирої нафти до 4,2 млн б/д, що є найвищим показником з липня.

Видобуток сирої нафти на нафтопереробних заводах зріс на 831 тис. б/д за останній тиждень, повідомляє EIA, тоді як показники використання нафтопереробних заводів зросли на 4,5 відсоткового пункта за тиждень, до 84,1%.

Запаси бензину в США зросли за тиждень на 4,1 млн барелів, до 226,8 млн барелів, повідомляє EIA, порівняно з очікуванням аналітиків в опитуванні Reuters щодо зростання на 1,2 млн барелів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти