У початок

Port Arthur LNG укладає угоду з RWE про постачання газу

Sempra Infrastructure оголосила про угоду про продаж 2,25 мільйона тонн скрапленого природного газу на рік німецькій енергетичній компанії RWE з її заводу СПГ у Порт-Артурі, який будується в Техасі. Про це повідомляє Upstream online.

Дочірня компанія Sempra працює над остаточним інвестиційним рішенням для фази 1 Порт-Артура в першому кварталі 2023 року, а перші постачання вантажів очікуються 2027 року.

Американський експортер СПГ раніше уклав довгострокові угоди купівлі-продажу з ConocoPhillips, INEOS і Engie про продаж близько 7,3 млн т СПГ із заводу.

Згідно з угодою RWE, Sempra постачатиме СПГ на умовах FOB протягом 15 років. Угода також розглядатиме змогу зниження вуглецевої інтенсивності виробництва СПГ.

«Ми дуже раді завершити угоду з RWE, оскільки продовжуємо підтримувати енергетичну безпеку й екологічні цілі наших європейських клієнтів, — сказав Джастін Берд, виконавчий директор Sempra Infrastructure. — Завдяки своєму масштабу, розташуванню і статусу отримання дозволів Port Arthur LNG отримує значну комерційну динаміку, оскільки майже вся запланована потужність відбору для фази 1 зараз укладена за довгостроковими угодами з деякими провідними світовими енергетичними компаніями. Оголошення просуває нас ще на один крок уперед у процесі втілення СПГ Порт-Артура в реальність».

Фаза 1 Port Arthur LNG включатиме дві лінії скраплення природного газу і резервуари для зберігання СПГ і, як очікується, матиме потужність для виробництва 13,5 млн тонн СПГ. Другий етап розробки буде аналогічним за обсягом. 

«Наше партнерство з Sempra Infrastructure, однією з провідних компаній для інфраструктури СПГ у США, є ще одним важливим кроком для диверсифікації постачань газу в Німеччину й таким чином сприяє підвищенню безпеки постачання в Європі на довгостроковій основі», — зазначив Андре Штраке, виконавчий директор RWE Supply & Trading.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти