У початок

«Укрнафта» планує виходити на ринок постачання природного газу кінцевим споживачам

ПАТ «Укрнафта» планує активно виходити на ринок постачання природного газу кінцевим споживачам, повідомив директор компанії Сергій Корецький в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

«Просто для розуміння: раніше компанія мала всього п'ять клієнтів за прямими договорами. Тепер ми плануємо стати надійним довгостроковим партнером як для великих промислових підприємств, так і для бізнесів, яким потрібні маленькі обсяги. Запрошуємо всіх охочих до співпраці», — сказав він.

Глава «Укрнафти» також уточнив, що компанія має трохи більше 500 млн куб. м газу у підземних сховищах (ПСГ) країни, який розраховує продавати на біржі або за прямими контрактами. Водночас ринок природного газу після початку повномасштабної війни суттєво скоротився – промисловість закуповує, у кращому разі, вдвічі менше.

Як повідомлялося, «Укрнафта» 2021 року знизила видобуток нафти і конденсату на 0,1% порівняно з 2020 роком – до 1,499 млн тонн, газу – на 0,9% – до 1,117 млрд куб. м, але збільшила виробництво скрапленого газу на 1% (на 1,2 тис. тонн) – до 117,7 тис. тонн.

Ставка Верховного головнокомандувача 5 листопада 2022 року вирішила на час воєнного стану вилучити у власність держави як військове майно акції «Укрнафти» (за винятком контрольного пакету НАК «Нафтогаз України»). До вилучення структурам Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова належало близько 42% акцій «Укрнафти».

Сергій Корецький змінив на посаді глави «Укрнафти» Олега Геза 10 листопада.

«Укрнафта» має 85 спеціальних дозволів на видобуток вуглеводнів. На її балансі перебувають 1 809 нафтових і 153 газових свердловини. Компанії належить 537 АЗС, з яких станом на кінець грудня 2022 року працюють 449. Решта – або пошкоджені внаслідок бойових дій, або перебувають на тимчасово окупованих територіях.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти