У початок

Попит на ДП у США впав до 26-річного сезонного мінімуму через уповільнення економіки

У березні попит на дизельне пальне в США впав до найнижчого сезонного рівня за 26 років через уповільнення економічного зростання, пише Bloomberg.

Відповідно до щомісячних даних Управління енергетичної інформації США, постачання дистиляту — палива, яке живить вантажні перевезення, опалення й важку промисловість, — упало до 3,67 млн барелів на день (б/д). Ця цифра означає перегляд у бік зменшення попередніх оцінок агентства.

Зі слів Денніса Кісслера, старшого віцепрезидента з торгівлі BOK Financial Securities, погіршення ситуації на ринку дизельного пального — попереджувальний сигнал про те, що ширше зростання попиту на нафту може бути під загрозою. Споживання палива, як правило, падає, оскільки економіка сповільнюється, а уповільнення економіки передвіщає зменшення попиту на інші види палива. Маржа нафтоперероблення вже демонструє слабкість в Азії, тоді як у США вона зійшла зі своїх попередніх максимумів.

«Це залежить від уповільнення економіки в Азії й США, а також від того, як інфляція посилює споживчі звички, — сказав Кісслер. — Вони не виходять і не витрачають гроші, як це було рік тому».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти