У початок

Поляки відновили блокаду пункту пропуску «Медика–Шегині»

Польська сторона знову заблокувала рух вантажівок навпроти пункту пропуску «Медика–Шегині». Про це повідомила Держприкордонслужба.

«За наявною інформацією від польських прикордонників, сьогодні близько 09:00 на території Польщі на дорозі перед пунктом пропуску «Медика», суміжним із українським пунктом пропуску «Шегині», поновилося блокування руху для вантажного транспорту. У зв’язку з цим ускладнення руху можливе як на виїзд із Польщі, так і на в’їзд», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на цьому напрямку зараз на в’їзд в Україну на території Польщі очікують близько 800 вантажівок.

Водночас організатори таких дій на території Польщі заявляли, що не планують перешкоджати руху автобусів і легкового транспорту.

Повідомляється, що наразі прикордонники України вживають заходів для відстеження ситуації, уточнення взаємодії із польськими колегами щодо порядку подальшого пропуску вантажного автотранспорту і категорії вантажів, які будуть пропускатися через кордон.

Нагадаємо, з 24 грудня 2023 року блокування руху вантажівок у пункті пропуску «Шегині–Медика» було призупинено. За цей час за добу на вʼїзд в Україну проїжджало близько 300 ваговозів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти