У початок

Міненерго США закупить у квітні нафту для стратегічного резерву

Міністерство енергетики США оголосило про плани закупівлі до трьох мільйонів барелів сирої нафти для поповнення американського стратегічного резерву з постачанням у квітні 2024 року, йдеться в документі відомства.

«Міністерству енергетики <…> необхідно зробити закупівлю до трьох мільйонів барелів виробленої у Сполучених Штатах високосірчистої нафти з постачанням у квітні 2024 року», — зазначено у закупівельній документації.

Уточнюється, що Міненерго країни очікує відвантаження нафти до 30 квітня, а всі зацікавлені компанії мають оголосити про намір брати участь в угоді за фіксованою ціною до 10 січня.

Наприкінці грудня міністерство вже закупило майже три мільйони барелів нафти для поповнення свого стратегічного резерву на загальну суму $231,4 млн. Тоді її надали три компанії – Phillips 66 Company і Macquarie Commodities Trading US, кожна з яких постачила по 898,1 тис. барелів, а також Sunoco Partners, яка продала 1,2 млн барелів нафти.

Стратегічний резерв нафти США безперервно знижувався з вересня 2021 року до початку поточного року. У період із січня до березня цього року показник не змінювався, а потім знову почав скорочуватися. Торік президент США Джо Байден оголосив про вивільнення зі стратегічного резерву сумарно 180 млн барелів нафти для зниження внутрішніх цін на бензин і розкритикував політичних опонентів за спустошення резерву без екстреної потреби.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти