У початок

Польський міністр спрогнозував, коли зникнуть черги вантажівок на кордоні з Україною

Черги з вантажівок на польсько-українському кордоні мають зникнути протягом наступних кількох днів. Про це заявив міністр інфраструктури Польщі Даріуш Клімчак, передає RMF FM.

Даріуш Клімчак у середу висловив задоволення тим, що протест перевізників завершився. Проте визнав, що необхідною умовою для цього буде виконання вимог перевізників, яке не залежить лише від польського уряду.

Він запевнив, що зробить усе, щоб його рішення були виконані до 1 березня.

На запитання, чому не вдавалося домовитися з перевізниками раніше, очільник Мінінфраструктури Польщі вказав на недбалість своїх попередників із «Права і справедливості».

«Учора на прес-конференції самі перевізники казали, що найбільше втрачений час – ці два тижні «тимчасового уряду», коли справа не просунулася ані на міліметр, а під час розмов із протестувальниками я чітко чув, що було нехтування проблем транспортної галузі протягом багатьох років», – зазначив Клімчак.

Даріуш Клімчак провів у вівторок, 16 січня, онлайн-зустріч із віцепрем’єр-міністром з відновлення України – міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександром Кубраковим. Клімчак звернувся до Кубракова з проханням якомога швидше виконати всі домовленості, які увійшли до угоди про розблокування кордону.

Нагадаємо, польські перевізники досягли угоди з урядом і зупинили блокаду кордону з Україною у середу, 17 січня.

Згодом Державна митна служба повідомила, що польські протестувальники розблокували три пункти пропуску.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти