У початок

Польські перевізники перенесли початок страйків на кордоні з Україною

Польські перевізники перенесли початок блокади руху вантажного транспорту поблизу трьох найбільших автомобільних пунктів пропуску на польсько-українському кордоні з 3 на 6 листопада.

Про це повідомив співголова блокади організатор протесту поблизу пункту пропуску «Корчова–Краківець» Томаш Борковський, передає «Укрінформ».

Загалом страйки плануються на пунктах «Корчова–Краківець», «Гребенне–Рава Руська» й «Дорогуськ–Ягодин».

«Блокада розпочинається з 12-ї години (13-ї години за київським часом – ред.) 6 листопада», – зазначив Борковський, додаючи, що вона одночасно розпочнеться в трьох місцях поблизу кордону з Україною.

Він повідомив, що цей протест офіційно зареєстровано польськими перевізниками в місцевих органах влади до 3 січня 2024 року.

Співорганізатор страйку повідомив, що блокуватиметься проїзд вантажних автомобілів, натомість пропускатиметься гуманітарна і військова допомога для України.

На його переконання, блокада спрямована не проти України, а за те, «щоб мати рівні можливості» з українськими перевізниками.

«Ми хотіли б узагалі не організовували цієї блокади. Якщо буде виконано наші вимоги, то ми не протестуватимемо. Проте станом на сьогодні не видно, що з нами хтось хоче розмовляти», – зазначив Борковський.

Він зауважив, що свої вимоги організатори страйку надіслали зокрема Міністерству інфраструктури Польщі.

Серед головних вимог польський організатор страйку назвав відновлення з боку Польщі практики дозволів для українських перевізників. «Необов’язково їх повинно бути стільки ж, як до війни, але ми хочемо, щоб це було відновлено», – підкреслив організатор страйку.

Іншою вимогою він назвав те, щоб польські вантажні автомобілі було виключено з «єЧерги» для порожніх автомобілів, які повертаються з України в Польщу.

Борковський також зазначив, що організатори хочуть, аби польська сторона припинила видавати ліцензії для транспортних компаній з капіталом поза ЄС.

Як повідомлялося, українська сторона ініціює перемовини з Польщею та Єврокомісією через загрозу перекриття кордону.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти