У початок

Польща наближається до припинення блокади кордону з Україною – Туск

Уряд Польщі докладає зусиль до ефективного представлення інтересів польських перевізників і водіїв, що призведе до послаблення та, як наслідок, припинення блокади на польсько-українському кордоні, заявив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск у середу на прес-конференції після засідання уряду.

«Не думаю, що ми досягнемо максимуму, якого вимагають протестуючі польські перевізники, але, схоже, те, чого можна досягти, дозволить нам розрядити емоції і, можливо, швидко зняти блокаду на кордоні. Я думаю, ми близькі до того, щоб повірити в те, що наші дії можуть дати результат – і дії в Києві, й перемовини в Брюсселі», – процитувало його слова polskieradio24.pl.

Туск також повідомив, що після засідання уряду відбулося засідання Комітету безпеки Ради міністрів, під час якого глава МЗС Радослав Сікорський прозвітував про свій візит у Київ.

«Це підтвердило те, що ми всі знаємо й відчуваємо, що ситуація на фронті складна», – сказав прем'єр-міністр.

Він зазначив, що «загалом ситуація в Україні є досить драматичною з різних причин». «Це вимагає від нас великої активності як у плані дипломатичної, так і політичної підтримки, а також міцної співпраці в плані матеріальної допомоги Україні», – наголосив Туск.

Як повідомлялося, польські перевізники розпочали блокаду ПП «Ягодин-Дорогуськ», «Краковець-Корчова» і «Рава Руська-Гребенне» 6 листопада, а 22 листопада до протесту долучилася організація Oszukana Wieś, яка заблокувала ПП «Шегині-Медика». Поза блокадою залишилися лише пункти для пропуску порожнього транспорту й пункти для малотоннажних автомобілів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти