У початок

Польща до кінця року відмовиться від російської нафти

До кінця нинішнього року Польща остаточно відмовиться від постачання нафти з Росії. Про це під час спільної прес-конференції з міністром клімату Анною Москвою і керівником польської державної енергетичної компанії PKN Orlen Даніелем Обайтеком заявив глава польського уряду Матеуш Моравецький, передає «Цензор.НЕТ».

«Ми робитимемо все можливе, щоб до кінця року відмовитися від російської нафти», – заявив глава польського уряду.

Він зазначив, що Польща значною мірою вже незалежна від нафти з рф, але зараз демонструє «найрадикальніший план» у Європі щодо відмови від російської нафти.

Моравецький також нагадав, що напередодні уряд країни ухвалив законопроєкт, яким забороняється імпорт вугілля з рф у Польщу.

«Ми спрямовуємо законопроєкт у парламент і разом з підписом президента накладаємо повне ембарго на вугілля. Я сподіваюся, що у квітні, найпізніше в травні, ми повністю відмовимося від російського вугілля», – підкреслив глава уряду РП.

У свою чергу голова правління PKN Orlen Обайтек зазначив, що від початку збройної агресії росії проти України, 24 лютого, компанія законтрактувала 28 танкерів з нафтою, що допоможе забезпечити незалежність польської енергосистеми від російської нафти.

Зазначимо, у Польщі четвертий за величиною обсяг імпорту енергоресурсів з росії серед країн ЄС – 15,4 млрд євро 2021 року.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти