У початок

Естонія пропонує відновлювати Україну за гроші від доходів росії за нафту і газ

Естонія пропонує відновлювати Україну за гроші від доходів рф за нафту і газ, тому виплати ЄС Росії за постачання енергоносіїв, як вважають у Таллінні, слід тимчасово депонувати. Про це заявила глава естонського МЗС Єва-Марія Лійметс (Eva-Maria Liimets) на брифінгу в середу, 30 березня, повідомляє «Цензор.НЕТ».

«Ціна воєнних дій для росії має бути дуже високою, тому до кінця року ЄС скоротить постачання викопного палива з росії на дві третини», – йдеться в повідомленні.

«Та щоб негайно вплинути й змусити росію заплатити за те, що було зроблено в Україні, минулого тижня прем'єр-міністр Естонії запропонувала на Раді ЄС тимчасово депонувати платежі за російські газ і нафту й використати їх для відновлення України», – сказала глава естонського МЗС.

Вона висловила жаль, що за останні кілька днів у справі припинення війни рф в Україні особливих змін немає. «Це означає, що ми маємо активно продовжувати всі міжнародні зусилля щодо припинення війни», – сказала Лійметс.

За її словами, важливо, що відбуваються перемовини між Україною й  росією, «але в них немає прогресу». «І Україна проводить ці перемовини під тиском», – стверджує Лійметс.

Міністр наголосила, що у зв'язку з воєнними діями Естонія продовжить роботу за трьома напрямами – це підтримка України, посилення політичної й економічної ізоляції росії, а також зміцнення власної безпеки.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти