У початок

У кремлі озвучили терміни переходу на оплату за газ у рублях

Прес-секретар російського президента дмітрій пєсков прокоментував терміни переходу на розрахунки за імпортований з росії газ у рублях. Про це повідомляє «РБК-Україна».

Росія не зможе запустити процес оплати за російський газ у рублях безпосередньо 31 березня. Пєсков підтвердив, що рф не запровадить для визначених путіним «недружніх країн» нові правила оплати відразу.

«Ми ж із вами говорили, що оплата й постачання – це розтягнутий у часі процес... Це не те, що завтра буде доставлене, повинно бути оплачене рублями. Там триваліший у часі процес, технологічно просто», – заявив речник Путіна.

Пєсков пообіцяв незабаром оприлюднити механізм оплати рублями російського природного газу для західних країн. Він також порадив журналістам дочекатися 31 березня, щоб отримати дані про те, як буде виконане доручення президента рф.

Як повідомлялося раніше, минулого тижня владімір путін доручив терміново перевести розрахунки за російський газ у рублі. Таке рішення стосуватиметься так званих «недружніх країн», тобто тих, що запровадили проти рф санкції після її неспровокованого вторгнення в Україну.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти