У початок

Поліція затримала інтернет-шахрая, який продавав неіснуючі талони на пальне

Кіберполіція Івано-Франківщини викрила зловмисника у шахрайстві під виглядом продажу талонів на пальне. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

«Користуючись ситуацією із дефіцитом пального, зловмисник створив 2 сайти  для «продажу» неіснуючих талонів до різних мереж АЗС. Користувачам пропонувалося придбати паливні картки, що не лише дозволяли заправитися без обмежень кількості літрів, а й за цінами, на 30-40% нижчими від реальної вартості пального», — йдеться у повідомлені.   

Для реклами створених вебсайтів фігурант використовував тематичні групи у месенджерах. 

Отримавши повну оплату за талони, чоловік припиняв зв'язок із клієнтами. Загальна сума збитків, завданих потерпілим, сягає щонайменше 200 тисяч гривень. 

Під час обшуку в оселі правопорушника поліцейські вилучили мобільні телефони, SIM-карти, банківські карти й «чорнові» записи.

Фігуранту оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Йому може загрожувати до восьми років позбавлення волі. Триває досудове розслідування. 

Як повідомляв enkorr, мережі АЗС неодноразово попереджали громадян про існуючі шахрайські схеми з талонами й зазначали, що всі закупівлі пального за безготівку варто здійснювати тільки через їхні центральні офіси чи регіональні відділення.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти