У початок

Плани щодо нового середньомасштабного СПГ-проєкту в Луїзіані набирають обертів

Gulfstream LNG Development, нещодавно запущений проєкт середнього розміру з експорту СПГ, подав заявку у Міністерство енергетики США (DOE) з проханням отримати дозвіл на експорт до 4 млн тонн СПГ на рік до угоди про вільну торгівлю (FTA) і країни, що не є членами FTA.

Як повідомляє Offshore Energy, заявка надійшла після того, як компанія Gulfstream LNG уклала довгострокову угоду про оренду в районі Плакмайнс (штат Луїзіана, США), що забезпечує найкраще місце для розвитку експортного проєкту.

Як пояснюється, ділянка Gulfstream LNG площею 500 акрів, яка включає понад 1,3 км глибоководної (~15 метрів) річки Міссісіпі, розташована на південь від Нового Орлеана в Луїзіані — штаті, на який припадає понад 50% експорту СПГ США. Орендована ділянка доступна винятково через довгострокову оренду землі й угоду про спільне будівництво з приватною компанією, яка розробляє інтермодальний контейнерний порт із районом порту, гавані та терміналу Плакемін.

Об’єкт базуватиметься на використанні середньомасштабних модульних поїздів скраплення, які розгорнуті й працюють в інших проєктах скраплення в регіоні. Розробник пояснює, що поїзди скраплення будуть приводити в рух електричними приводами, які використовують енергію, вироблену з низьковуглецевого й відновлюваного палива.

Використовуючи електричні приводи скраплення, Gulfstream LNG прагне стати одним із найбільш екологічних заводів з виробництва СПГ в регіоні Перської затоки США, а також у всьому світі, які водночас викидають найменше вуглекислого газу.

Проєкт звернеться до Федеральної комісії з регулювання енергетики (FERC) з проханням розпочати процес попередньої подачі заявки після завершення поточного початкового раунду акціонерного фінансування.

Ймовірно, що перше виробництво, яке очікується менш ніж через шість років, збігається з прогнозованим скороченням глобальних постачань СПГ, що посилюється останніми геополітичними подіями і природним скороченням багатьох існуючих потужностей. Будуть оцінені всі комерційні бізнес-моделі, включно з давальницькими споживачами й виробниками газу, а також продаж на умовах FOB і спільне виробництво аміаку.

Компанія Gulfstream LNG планує обслуговувати внутрішні, регіональні й міжнародні ринки СПГ за допомогою річкових барж, невеликих суден, бункеровок і великих експортних танкерів.

Вівек Чандра, генеральний директор і засновник компанії Gulfstream LNG, очікує отримати схвалення на експорт у зоні вільної торгівлі пізніше цього року і схвалення без угоди про вільну торгівлю після того, як заявка FERC просунеться.

«Тим часом ми продовжуємо наші інженерні й проєктні розробки, а також обговорюємо потенційних інвесторів», — сказав Чандра.

Раніше Вівек Чандра заснував Texas LNG, експортний проєкт СПГ, що розробляється в південному Техасі, який завершив кілька фінансових і технічних раундів і отримав дозвіл FERC. Проєкт оголосив про своїх інженерних партнерів і просувається до прийняття рішення FID.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти