У початок

PKN Orlen завершила купівлю нафтохімічних активів

PKN Orlen завершила придбання частини бізнесу найбільшого вітчизняного виробника пластмас Basell Orlen Polyolefins, акціонером якого вона є, йдеться у повідомлені компанії.

Зазначається, що антимонопольні органи Польщі й Нідерландів схвалили операцію. Виробнича потужність придбаних активів становить 100 тис. тонн на рік, а це означає, що тільки PKN Orlen як єдиний виробник поліетилену LDPE у Польщі задовольнить приблизно 1/3 внутрішнього попиту на цей продукт.

«Ми уважно спостерігаємо за навколишнім середовищем і бачимо, що попит на продукцію нафтохімії на світових ринках динамічно зростає. Згідно з прогнозами, до 2030 року ринкова вартість нафтохімії й основної пластмаси подвоїться. Це чудова можливість для нас. Ми хочемо мати якомога більшу частку в цьому перспективному бізнесі, тому що це дасть нам змогу швидко збільшити прибуток. Угода, яку ми завершили, відкриває для нас такі можливості. Ми також аналізуємо проэкт, реалізація якого дозволить нам розширити наше портфоліо ще одним нафтохімічним продуктом і зміцнити позиції провідного виробника в Європі. У майбутньому цей напрям нашої діяльності має отримувати половину прибутку від переробки сирої нафти», — каже Даніель Обайтек, президент правління PKN Orlen.

У липні минулого року PKN Orlen підписала попередню угоду про придбання частини активів Basell Orlen Polyolefins. Отримання всіх погоджень антимонопольних органів Польщі й Нідерландів дало змогу завершити операцію. Basell Orlen Polyolefins є спільним підприємством PKN Orlen і LyondellBasell Industries, кожна з яких володіє 50% акцій. Після відділення від компанії частини виробництва й бізнес-напряму LDPE Basell Orlen Polyolefins зосередиться на розробці технології PP, яка використовується для виробництва поліпропілену, і HDPE, яка використовується у виробництві поліетилену високої щільності.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти