У початок

Tokyo Gas придбає Rockcliff Energy за $4,6 млрд – Bloomberg

Підрозділ Tokyo Gas Co. провадить перемовини про купівлю американського виробника природного газу Rockcliff Energy в рамках угоди на суму близько 4,6 млрд доларів США, включаючи борг, повідомляє Bloomberg.

Компанія TG Natural Resources із Х’юстона, мажоритарною власністю якої є Tokyo Gas, обговорює придбання Rockcliff у приватної інвестиційної компанії Quantum Energy Partners, повідомила особа на умовах анонімності під час обговорення конфіденційної інформації. Про угоду, пов’язану з готівкою, може бути оголошено вже цього місяця, хоча можливо — як і у разі з рештою угодам, які не завершено, — що умови зміняться або перемовини не матимуть успіху.

Акції Tokyo Gas впали на 5,7%, найбільше з 6 липня після новин про перемовини, про які вперше повідомило агентство Reuters.

Представники Quantum Energy Partners і Tokyo Gas відмовилися від коментарів. Rockcliff не відразу відповів на електронний лист із проханням прокоментувати ситуацію.

Як зазначає видання, це останній крок азіатської компанії із забезпечення постачання природного газу на тлі глобальної енергетичної кризи. Tokyo Gas закуповує скраплений природний газ у США, а закупівля такого виробника, як Rockcliff, дає їй доступ до цін на видобуток.

Уряд Японії переосмислює, як він може підвищити енергетичну безпеку в умовах паливної кризи в країні. Американський газ привабливий для японських імпортерів, які хочуть гнучких постачань, які можна спрямовувати в Азію чи Європу залежно від цін і попиту.

Inpex Corp., провідний газовий розвідник Японії, минулого місяця підписав угоду про закупівлю СПГ із американського проєкту протягом 20 років. Jera Co., провідний японський виробник електроенергії, придбав 2021 року частку в американському експортері СПГ за $2,5 млрд.

Торік агентство Bloomberg повідомило, що Rockcliff оцінює можливий продаж на $4 млрд або більше. Компанія, яку засновано 2015 року, викачує щоденний еквівалент понад 1 млрд куб. футів газу з Haynesville Shale у Східному Техасі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти