У початок

PKN Orlen готова повністю відмовитися від російської нафти

PKN Orlen не продовжуватиме довгострокового контракту, термін якого спливає у січні 2023 року, повідомляє Polskie Radio 24. Однак останній існуючий контракт на постачання російської нафти протягом 2023 року може бути припинено тільки після введення санкцій, до яких компанія готова, заявила прес-секретар PKN Orlen Едіта Олкович.

PKN Orlen відмовилася від постачань російської нафти морем на початку повномасштабного збройного нападу росії на Україну, те ж саме зробили багато провідних європейських виробників.

Едіта Олкович підкреслила, що «послідовна диверсифікація постачань нафти, зокрема через стратегічні партнерства, сприяла зміцненню енергетичної безпеки не тільки в Польщі, але й у всьому регіоні».

«Нині 70% сировини для всіх НПЗ Orlen Group в Польщі, Чехії і Литві надходить з альтернативних напрямків, а ще 2015 року майже 100% сировини для НПЗ Orlen Group надходило з росії», — зазначила речниця PKN Orlen.

Контракт Orlen з «роснєфтью» закінчується в січні 2023 року. За цією угодою «роснєфть» надає Orlen 300 тис. тонн сирої нафти щомісяця. За другим контрактом з «татнєфтью» польська компанія купує 200 тис. тонн нафти на місяць, а контракт із цим російським постачальником закінчується в грудні 2024 року.

Як раніше наголошував президент PKN Orlen Даніель Обайтек, компанія не має законного права розривати довгострокових контрактів на постачання російської нафти, і це можливо лише за умови запровадження санкцій проти постачань сировини з росії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти