У початок

PGNiG забронювала потужності газового терміналу в Литві

Польська компанія PGNiG на тлі пошуку шляхів диверсифікації, збирається використати потужності LNG-терміналу в Клайпеді (Литва), оскільки постачання через Литву – це ще одне потенційне джерело для заміни імпорту з росії. Про це повідомляє ІА «УНН» з посиланням на польське бізнес-видання Biznes Alert.

Вказано, що запускається газопровід «Польща–Литва» для імпорту до 2 млрд кубометрів на рік з травня 2022 року.

«PGNiG зарезервувала потужності регазифікації на терміналі СПГ у Клайпеді», – підтвердили у компанії. Однак поки нічого не повідомляється щодо точної дати чи обсягів бронювання.

Як відомо, Польща планувала розірвати «Ямальський контракт» з російським «газпромом» 2022 року й не підписувати новий. Однак через вторгнення росії в Україну постачання може бути перервано швидше через ембарго, яке обговорюють в Європейському Союзі, або інцидент, пов’язаний із військовими операціями. Тому поляки вживають низку заходів для підготовки до такої змоги, зокрема вдалися до швидшого запуску газопроводу «Польща–Литва».

Зазначається також, що з допомогою газового терміналу у Литві Польща зможе імпортувати до п’ятої частини того, що брала з росії.

Раніше повідомлялося, що Апеляційний суд Стокгольма відхилив клопотання «газпрому» про скасування рішення Арбітражного суду щодо ціни на газ, що постачається за «Ямальським контрактом», на користь польської компанії PGNiG.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти