У початок

Petrobras у III кв. зменшила чистий прибуток на 20% на тлі зниження цін на нафту

Бразильська державна нафтогазова і нафтохімічна компанія Petroleo Brasiliero SA (Petrobras) у третьому кварталі отримала $8,8 млрд чистого прибутку, що на 20% поступається показником попередньому кварталу.

«Цей результат здебільшого пояснюється зниженням ціни на нафту марки Brent, а також приростом у другому кварталі капіталу обсягом $2,9 млрд, пов'язаним із угодами про спільну участь у Sepia й Atapu. Ці чинники було частково компенсовано покращенням фінансового результату ($1,7 млрд), що відображає ослаблення курсу реалу щодо долара США у третьому кварталі 2022 року порівняно з другим кварталом», – йдеться у звіті компанії.

Порівняно з аналогічним періодом торік чистий прибуток зріс на 48%. У релізі Petrobras зазначає, що показник третього кварталу 2022 року – четвертий за величиною квартальний чистий прибуток в історії компанії.

Скоригована EBITDA знизилася до $17,41 млрд з $19,94 млрд у другому кварталі, виручка – до $32,4 млрд з $34,7 млрд. По відношенню до аналогічного періоду минулого року обидва показники зросли: скоригована EBITDA – в 1,5 раза, виторг – на 39%.

Зазначається, що у звітному періоді капітальні витрати компанії становили $2,13 млрд, що на 31% нижче, ніж у другому кварталі 2022 року, але на 14,4% вище, ніж за аналогічний період торік. 

У другому кварталі бразильська компанія видобувала 2,64 млн б.н.е. на добу, що можна порівняти з показником попереднього кварталу. Наголошується, що 73% видобутої Petrobras нафти в 3 кварталі припало на підсольові пласти (1,94 млн барелів нафтового еквівалента).

Коефіцієнт завантаження НПЗ компанії у третьому кварталі становив 88%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти