У початок

Китай у жовтні збільшив імпорт нафти до п'ятимісячного максимуму

У жовтні Китай збільшив імпорт нафти після того, як уряд надав додаткові квоти на експорт палива, намагаючись допомогти відродити економіку країни, яка постраждала від коронавірусу. Про це пише Bloomberg із посиланням на митні дані.

Згідно з митними даними, опублікованими в понеділок, Китай – найбільший в світі імпортер нафти – купив 43,14 млн тонн у жовтні. Це дорівнює 10,2 млн барелів на добу (б/д), що на 4% вище, ніж у вересні, і найбільший обсяг з травня.

У кінці вересня Пекін надав 15 млн тонн експортної квоти на паливо, яку, можливо, буде перенесено на перший квартал наступного року.

Вплив цих асигнувань продовжуватиме відображатися в даних про імпорт сирої нафти протягом декількох місяців, причому в жовтні майже 9,3 млн барелів нафти на добу буде завантажуватися в Китай, що є найвищим показником із грудня 2021 року, показують дані відстеження танкерів, зібрані Bloomberg.

Попри збільшення квоти, чистий експорт палива з Китаю в жовтні впав на 43% порівняно з місяцем раніше, свідчать дані, опубліковані в понеділок.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти