У початок

Petrobras планує завершити розширення першої лінії НПЗ RNEST на початку 2025 року

Бразильська державна нафтова компанія Petrobras заявила 17 січня, що планує завершити роботи з розширення на першій лінії свого нафтопереробного заводу (НПЗ) в Абреу-е-Лімі (RNEST) у першому кварталі 2025 року. Про це повідомляє Reuters.

Роботи на другій лінії НПЗ, розташованого в штаті Пернамбуку, планується розпочати в другій половині цього року і завершити 2028 року, повідомила Марина Кавассін, виконавчий менеджер проєктів розвитку виробництва в Petrobras, під час прес-конференції.

«Йдеться про кілька блоків у дуже складній системі. У нас будуть часткові постачання», – сказала вона.

Перший потяг збільшить потужність RNEST на 15 тис. барелів на день (б/д), до 115 тис. б/д. Після завершення другого циклу переробна потужність RNEST досягне 260 тис. б/д, заявив генеральний менеджер RNEST Марсіо Майя.

Наразі RNEST представляє близько 6% нафтопереробних потужностей державної компанії, сказав Майя.

Інвестиції в RNEST є частиною більш широкого поштовху Petrobras для збільшення виробництва палива й зниження залежності країни від імпорту, зазначив президент фірми Жан-Поль Пратес у заяві.

У четвер разом із Пратесом НПЗ відвідає президент Луїс Інасіо Лула да Сілва. Торік Лула тиснув на Petrobras, щоб він збільшив інвестиції й створив робочі місця на місцевому рівні.

Розширення RNEST було призупинено 2015 року під час масштабного розслідування корупції, яке стосувалося контрактів у Petrobras 2014 року й зрештою призвело до ув’язнення Лули 2018 року.

Торік, коли Лула обійняв посаду президента, Petrobras відмовився від своєї стратегії відчуження інвестицій, переглянувши умови угоди з антимонопольною організацією CADE, яка призвела до продажу восьми її НПЗ (близько 50% потужностей).

У листопаді Пратес оголосив про бізнес-план з інвестиціями компанії на $102 млрд на період 2024-2028 років, в якому вже було враховано розширення RNEST.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти