У початок

Перевзулися: Coral Energy стає 2Rivers Group

Coral Energy Group оголосила про зміну назви на 2Rivers Group після успішного завершення викупу акцій менеджментом компанії. Про це повідомляє PR Newswire з посиланням на заяву групи.

Coral Energy Group було засновано Тахіром Гараєвим 2010 року, компанія мала офіси в Дубаї й Сингапурі. За даними ринкових джерел, Coral Energy має азербайджанське коріння і, найімовірніше, належить функціонерам владної верхівки Азербайджану.

На початку цього року менеджери Coral, генеральний директор Талат Сафаров, фінансовий директор Ахмед Керімов і Анар Мадатлі, завершили купівлю частки Гараєва, яка становила 40%.

«Ребрендинг на 2Rivers — це набагато більше, ніж просто зміна назви; він представляє нашу еволюцію й бачення майбутнього, — сказав Ахмед Карімов, директор 2Rivers Group. — Викуп менеджменту й зміна назви узгоджують наші стратегічні інтереси, сприяючи зростанню й інноваціям, зосереджуючись на наших основних компетенціях. Назва 2Rivers відображає перспективний характер нашої компанії, оскільки річки є потужними символами енергії, оновлення і зв’язку».

2Rivers Group планує розширити свою діяльність, включаючи створення дочірньої компанії у Швейцарії. 2Rivers зосереджується в основному на регіонах Близького Сходу й Азії. Відкриття офісу у Швейцарії дозволить 2Rivers включити європейський фокус у свої стратегічні цілі. Це зміцнить глобальну присутність і операційні можливості 2Rivers.

В Україні Coral Energy була відома як один із великих постачальників дизельного й авіапального виробництва «роснєфті» й Мозирського НПЗ. Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну продажі групи різко скоротилися, а в липні 2022 року припинилися взагалі.

У 2022-2023 роках Соral Energy фігурувала у публікаціях західних ЗМІ як один з найпотужніших операторів з продажу російських нафти і нафтопродуктів. За наявними даними компанія могла опинитись у полі зору відповідних органів США, що могло спричинити зміну акціонерів й назви трейдера.

Зі слів учасників українського ринку, Coral Energy заборгувала мільйонні суми українським контрагентам.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти