У початок

Перестаралися: ДФС знайшла в Україні 4 тис. нових АЗС

Також є російською мовою

Міжвідомчі регіональні групи з протидії нелегальному ринку палива, які було створено на базі обласних державних адміністрацій, з початку року перевірили 11,7 тис. АЗС. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив глава Державної фіскальної служби, чиї підлеглі входять у ці групи, Вадим Мельник.

«У поточному році членами цих (робочих – ek) груп перевірено діяльність 11 700 АЗС, за результатами цих перевірок припинено роботу 312 АЗС, демонтовано 108, вилучено понад 5,4 тис. т пального на 250 АЗС», – відрапортував чиновник.

Він додав, що з початку року тільки співробітники податкової міліції вилучили майже 37,5 тис. тонн пального на 1,1 млрд грн, що на 820 млн грн більше, ніж за аналогічний період 2020 р..

Крім того, за словами глави ДФС, було виявлено й припинено діяльність 11 великих незаконних виробництв палива.

«Ми не тільки зупиняємо роботу незаконних АЗС, роздрібну торгівлю пальним, а й намагаємося робити так, щоб вони більше не працювали. Змушуємо демонтувати ці комплекси АЗС, накладати на них арешти, вивозити їх у місця зберігання, щоб вони знову на ринку не з'явилися. Вважаю, що робота служби в межах своєї компетенції досить ефективна», – поділився Мельник.

Примітно, за оцінками Консалтингової групи «А-95», в Україні налічується близько 7 650 АЗС, включаючи 700 станцій, що працюють без будь-яких дозволів («бочок»). Таким чином, кількість «перевірених» АЗС, про які каже Вадим Мельник, більше реальної на 53% (4 050 од.).

Як повідомляв enkorr, в одному зі своїх останніх інтерв'ю глава парламентського Комітету з питань фінансової, податкової та митної політики Данило Гетманцев (фракція «Слуга народу») заявив про провал боротьби з тіньовим ринком підакцизних товарів, зокрема ринком нафтопродуктів.

Раніше редактор enkorr Ігор Філіповський у колонці «Сайт ДФС усе стерпить» повідомляв, що попри звітність Державної фіскальної служби і часті публікації її прес-служби про позитивні результати боротьби з тіньовим ринком, насправді видимих ​​змін у роботі міні-НПЗ і нелегальних АЗС не відбулося.

Нагадаємо, за дорученням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля у всіх регіонах України відновилася кампанія боротьби з нелегальним ринком нафтопродуктів. Очікувалося, що контролюючі органи відзвітують про виконану роботу в середині квітня, проте поки звіт переноситься на невизначений термін.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти