У початок

Підрядники УГВ вкрали 25 млн грн на постачанні плит

Двом директорам приватних товариств повідомили про підозру у заволодінні коштами АТ «Укргазвидобування» в особливо великих розмірах шляхом постачання неякісних плит, повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури.

За даними слідства, у 2022-2023 роках директори двох виробничих приватних товариств уклали договори з АТ «Укргазвидобування» на постачання залізобетонних плит.

«У подальшому постачальники виготовили вказані плити неналежної якості, що не відповідали вимогам, визначеним до них умовами договорів та ДСТУ. Такі плити коштують вдвічі дешевше за ті, які необхідні в діяльності АТ «Укргазвидобування», – зазначається у повідомленні.

У прокуратурі додали, що під час слідства проведено будівельно-технічну, товарознавчу та економічну експертизи, якими встановлено неналежну якість і завищену вартість постачених плит.

«Як наслідок діями директорів виробничих приватних товариств АТ «Укргазвидобування» спричинено збитків на суму 2,2 млн грн і 22,4 млн грн відповідно», – йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів і надання правової оцінки діям службовців АТ «Укргазвидобування», відповідальним за приймання замовлених плит, додали у прокуратурі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти