У початок

Brent торгується біля $79,9 за барель

Ціни на нафту еталонних марок підвищуються у четвер після зниження на день раніше.

Опубліковані останніми днями в США статдані підтвердили впевненість трейдерів у тому, що Федеральна резервна система (ФРС) знизить процентні ставки вже наступного місяця. Це сприятиме прискоренню економічного зростання й підвищенню попиту на паливо, зазначає Trading Economics.

Також підтримку нафтового ринку продовжує надавати геополітична напруга на Близькому Сході.

Котирування жовтневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 8:05 за київським часом становили $79,91 за барель, що на $0,15 (0,2%) вище за рівень на закриття попередніх торгів. У середу ці контракти здешевшали на $0,93 (1,2%) – до $79,76 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) вранці зросла на $0,2 (на 0,3%) – до $77,18 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість цих контрактів опустилася на $1,37 (на 1,8%) і становила $76,98 за барель.

У середу Міністерство енергетики США повідомило, що комерційні запаси нафти в країні минулого тижня збільшилися на 1,357 млн барелів. Тим часом експерти в середньому очікували скорочення на 2 млн барелів.

Резерви бензину знизилися на 2,894 млн барелів, дистилятів – на 1,665 млн барелів. Аналітики прогнозували зменшення першого показника на 1,4 млн барелів, другого – на 1 млн барелів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти