У початок

Підприємство не сплатило 42 млн грн податків з імпорту авіапалива — БЕБ

Бюро економічної безпеки (БЕБ) України оголосило про підозру керівнику підприємства, яке ввозило авіаційне пальне за підробленими документами без сплати податків. Про це повідомляється на сайті БЕБ.

«Детективи БЕБ повідомили про підозру керівнику підприємства, якій підробив митні документи й ухилився від сплати податків в особливо великих розмірах», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у бюро, слідство встановило, що чоловік підписав договори з фірмою-нерезидентом про імпорт на митну територію України з Греції й Іспанії авіаційного палива для газотурбінних двигунів.

«Директор знав, що під час ввезення палива для реактивних двигунів підприємствам літакобудівної галузі оподаткування здійснюється зі сплатою акцизного податку за ставкою 21 євро за 1 000 л, а не за підвищеним коефіцієнтом 10, тобто 210 євро за 1 000 л. Для суб’єктів господарювання, які ввозять паливо для реактивних двигунів, цей коефіцієнт не застосовується», – пояснює прес-служба БЕБ.

Тому підозрюваний подав до фіскальних органів неправдиву інформацію про реалізацію цього пального саме підприємствам літакобудівної промисловості, на які поширюються митні пільги. У договорах і накладних він використав їхні офіційні реквізити.

Таким чином Держбюджет недоотримав майже 42 млн грн.

Досудове розслідування за ч. 3 ст. 212 КК України здійснюють детективи БЕБ, процесуальне керівництво – прокурори Офісу Генерального прокурора України.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти