У початок

Павлодарський НХЗ у Казахстані зупинив випуск дизпального – Reuters

Найбільший у Казахстані Павлодарський нафтохімічний завод (НХЗ) із 11 лютого аварійно зупинив випуск дизпального, повідомляє Reuters із посиланням на джерела. З їхніх слів, НХЗ продовжує відвантажувати дизпальне з наявних запасів і переробляти нафту.

У вихідні завод повідомляв, що може призупинити виробництво скрапленого вуглеводневого газу (СВГ) через дефіцит потужностей для його зберігання. Це могло також призвести до скорочення виробництва бензину й дизельного пального. На НХЗ повідомляли, що максимальна маса СВГ, яку можна розмістити на заводі, становить 3 600 тонн, причому станом на 11 лютого в парках ПНХЗ було 2 857 тонн СВГ, а добове виробництво газу на підприємстві становить 1 000–1 050 тонн. Проте 12 лютого на заводі заявили, що ситуацію вдалося стабілізувати.

Потужність Павлодарського НХЗ – 6 млн тонн нафти на рік. Завод випускає зокрема автомобільні бензини різних марок, дизельне, реактивне й нафтове паливо (мазут), скраплені вуглеводневі гази, бітуми (дорожній, покрівельний), сировину для виробництва технічного вуглецю.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти